De initiële vraagbundeling is per 01-09-2019 positief afgerond. De graafwerkzaamheden voor de aanleg van dit netwerk zijn inmiddels voltooid en daarmee het gehele netwerk actief. De vezel is door het hele gebied aangelegd en inmiddels circa 800 aansluitingen gerealiseerd.

Vanaf 01-05-2020 gaat het netwerk open voor meerdere providers. Dit geeft de consument in het buitengebied meer vrijheid. Wenst u door het actietarief toch een glasvezelaansluiting in uw huis? Dan kunt u zich opgeven via de desbetreffende provider naar keuze.

Wanneer u een nieuwe aansluiting wilt, kost dit eenmalig €1495,- incl BTW. of doorlopend €12,50 per maand incl BTW. (dit tarief geldt tot 01-09-2020).

Heeft de monteur al een wit kastje in uw woning (meterkast of woonkamer) geplaatst? U kunt dan zelf contact opnemen met de desbetreffende provider om een afspraak te maken voor het plaatsen van het modem. Kijk voor het telefoonnummer op de website van de provider. Na het plaatsen van het modem en de activatie – meestal op dezelfde dag – zal de levering van televisiesignalen, internet en telefonie opstarten.