In de hiernaast getoonde afbeelding is schematisch weergegeven hoe u de verschillende apparaten in uw woning aan kunt sluiten op de glasvezel. Op de plek waar de glasvezel in de woning wordt afgemonteerd wordt een mediaconverter geplaatst, achter deze mediaconverter wordt het glasvezelmodem/router geplaatst. Hier worden de verschillende apparaten in uw woning op aangesloten.

Internet

Om gebruik te kunnen maken van het internet heeft u de mogelijkheid om zowel bedraad als draadloos te internetten. Wilt u apparaten bekabeld aansluiten dan dient u hiervoor een netwerkkabel (UTP kabel) te gebruiken. Van belang is dat het gaat om een cat. 5 of cat. 6 UTP kabel.

Draadloos internet (WIFI) is tevens beschikbaar vanaf uw router. De WIFI kunt u gebruiken om met uw laptop, tablet of smartphone draadloos te internetten binnen het bereik van uw router.

Telefonie

Om uw vaste telefoon aan te sluiten op de router kunt u een standaard telefoonkabel (RJ11) gebruiken. Deze is in de meeste gevallen ook al aanwezig. Op de router zit een telefoonpoort, hierop wordt u telefoontoestel aangesloten.

Televisie

Kiest u voor televisie dan krijgt u straks een tv ontvanger in bruikleen. Deze ontvanger wordt doormiddel van een netwerkkabel (UTP) aangesloten op de router. Iedere ontvanger dient doormiddel van een eigen netwerkkabel aangesloten te worden op de router.

Inbraakbeveiliging

Heeft u momenteel een alarmsysteem om uw woning te beveiligen tegen inbraak dan adviseren wij u om even contact op te nemen met de leverancier van uw alarmsysteem. De meest alarmsystemen zijn tegenwoordig gewoon geschikt voor gebruik in combinatie met glasvezel. Om hier zeker van te zijn adviseren wij u de leverancier te raadplegen.